Izvor: Happy BSC Portal
18.01.2024 u 10:14
0

MINISTAR SELAKOVIĆ O RETKIM BOLESTIMA KOD DECE: „Pružićemo pomoć svakom detetu i njegovim roditeljima“

Ministar za rad, boračkami socijalna pitanja, Nikola Selaković, govorio je o deci koja boluju od retkih bolesti.

Gostujući u emisiji „Dobro jutro Srbijo“, ministar za rad, boračkami socijalna pitanja, Nikola Selaković, nedavno st eimali priliku da budete u Predsedništvu na dodeli paketića za decu obolelu od retkih bolesti, Predsednik je tom prilikom najaio i vaučere za apoteke, imate li više informacije o tome.

– Ja sam jako ponosan kao član Vlade, deo tima Predsednika Aleksandra Vučića, što sam učestvovao u takvom jednom događaju i to je bila jedna dobra prilika, prvo da se vidi šta če to država čini da pomogne oleloj deci u daljem lećenju retkih bolesti i da se pomogne njihovim porodicama i da se podvuče crta da se vidi sta se sve uradilo za 11 godina, podsetiću vas da smo mi 2012. godine kada smo došli na vlast izdvojili smo 130 miliona dinara, danas kada smo završili 2023. godinu, izdvajamo na godišnjem nivou da dajemo 7 milijardi i 200 miliona dianra – rekao je ministar Selaković.

Nastavio je Selaković i dodao:

– Sa najvljenim merama koji podrazumevaju vaučere u vrednosti od 35 hiljada dinara na godišnem nivou na godišnem nivou kupovine suplemenata za decu koja boluju od retkih bolesti, za vaucere u za rehabilitacione centre na planinam i banja i u Baušicu na moru, oko 50 hiljada dinara kako je predsednik najavio – zaključio je ministar.

U svakom polju misli državna uprava koliko država daje za rođenje mališana, a koliko grad i došli smo do podataka da roditeljski dodat za četvrto dete daje oko 3 miona dinara, a podignut je i dodatak za prvo dete koliko on iznosi.

– Ako se vratimo 2012. godine roditeljksi dodatak iznosio je 31.780 dinara hiljadu dinara, ako se računa početak godine iznosio je 366.000, a on se povečava kako raste finansiska moć, kako raste prosečna zarada tako rastu i ova primanja, a za to mo sei sve ovo vreme i borili. Vidite i sami da smo pomagali porodicama tokom veštačke oplodnje, pa je i tu starosna granica pomerena da se mogu ostvariti u ulozi roditelja – rekao je Selaković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter