Izvor:
06.09.2017 u 23:24
0

MINISTARSRVO: Apel roditeljima da misle na svoju decu!

Ministarstvo prosvete apelovalo je na roditelje Osnovne Škole "Svetozar Miletić" u Beogradu, koji protestuju zbog smene direktora te škole Ljubomira Musurovića, da prevashodno misle na svoju decu i da imaju u vidu da je osnovno obrazovanje obavezno po zakonu.

Što se tiče dela zaposlenih koji bojkotuju rad, iz Ministarstva podsećaju da njihovo postupanje nije u skladu sa zakonom.

Navodi se da to minisarstvo ni na koji način nije destabilozovalo rad u pomenutoj osnovnoj školi, te da je Republička prosvetna isnpekcija donela jednu zakonom predviđenu odluku

"Na delu je očigledna opstrukcija rada koja ima za cilj poništavanje legitimnih i na zakonu zasnovanih odluka. Nakon što su uz razrešenog direktora stale opozicione stranke svima je jasno da se iza protesta roditelja krije politički motivisan pokušaj Ljubomira Musurovića da sačuva funkciju direktora", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je, ukazuje se, poslednjih dana pod mnogo većim pritiskom od roditelja koji žele da njihova deca pohađaju nastavu, ali im je to onemogućeno opstrukcijom u školi.

"Apelujemo na roditelje da prevashodno misle na svoju decu i da se sete da je osnovno obrazovanje obavezno zakonom", poručuju iz ministarstva i upozoravaju da po Zakonu o javnom okupljanju nije dozvoljeno okupljanje na mestu na kojem zbog karakteristika samog mesta ili njegove posebne namere, preti opasnost od nastupanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja,morala, prava drugih ili bezbednosti zemlje.

Pod takvim mestom se smatraju zdravstvene ustanove, škole, predškolske ustanove, kao i prostor ispred objekta od strateškog ili posebnog značaja za odbranu i bezbednost Srbije.

"Ubeđeni smo da jedan prosvetni radnik ne bi smeo sebi da dozvoli da zloupotrebi poverenje roditelja i radi na štetu učenika. Ukoliko razrešeni direktor smatra da odluka Ministarstva nije u skladu sa zakonom na raspolaganju mu je zakonom predviđena procedura", navodi se u saopštenju.

Tanjug
Foto: Twitter/Banatmedia1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter