Izvor: HappyBSC
22.12.2020 u 21:43
0

NA LICU MESTA U ARENI: Pogledajte šta je reporter Happy otkrio u kovid bolnici (VIDEO)

Reporter Happy TV obišao je privremenu kovid bolnicu u beogradakoj Areni gde su zbrinuti pacijenti sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom koji su nakon laboratorijske i rendgen dijagnostike  upućeni ovde na lečenje.

Iz prve ruke, naši reporteri su saznali sve o situaciji u Areni od stručnjaka koji su na prvoj liniji fronta – lekari, medicinske sestre i tehničari. 

Glavni medicinski koordinator Predrag Bogdanović je istakao da su svi poptuno obučeni u skafandere i daju svoj maksimum kako bi pobedili ovu bitku i dobili rat, i objasnio da se u crvenu zonu bolnice može ući isključivo u zaštitnoj opremi iz bezbednosnih razloga. 

– Ova privremena bolnica ima od prvog dana svoju laboratoriju, gde se rade analize za pacijente koji su ovde smešteni – ističe naš sagovornik i dodaje da se u laboratoriji rade i planski analize, ali i hitne kada je to neophodno. 

SAZNAJTE I OVO:

ČOVEK SE DRŽNUO DA SE PONAŠA KAO BOG: Jezivo proročanstvo sveštenika, spominje se i Srbija

EPIDEMIOLOG KON OTKRIVA ZAŠTO JE BIO ISCRPLJEN NAKON SEDNICE KRIZNOG ŠTABA

MINISTAR VULIN OTKRIVA: Vučić im je objavio rat, ko ga nije ozbiljno shvatio, napravio je veliku grešku!

Jedan od doktora u kovid bolnici kaže da na dnevnom nivou urade između 100 i 150 uzoraka krvnih slika i CRP, a dosta uzoraka šalju i u Klinički centar Srbije zarad efikasnosti.

Beogradska Arena na raspolaganju za svoje pacijente ima sve što je neophodno i pruža im najbolje uslove dok borave u njoj. Pozitivnim na koronu u Areni na raspolaganju su i biblioteka, svakodnevna štampa, prostor za obedovanje. 

Pacijenti su zadovoljni tretmanom koji imaju i više nego zahvalni:

– Hvali svima koji nam pomaži daju sve od sebe za naše zdravlje – istakao je jedan od pacijenata i dodao:

– Svaka čast za ovu organizaciju.

Medicinski koordinator privremene kovid bolnice izneo je statističke podatke:

– Kroz Arenu je prošlo do sada 1.928 obolelih,  1.467 pacijenata je izašlo iz Arene, 1.335 je otpušteno na kućno lečenje u samoizolaciju, a 130  njih smo zbog pogoršanja kliničke slike prebacili u druge kovid bolnice koji imaju intezivnu negu – objašnjava sagovornik Happy televizije.

Najstariji zaražen pacijent je starica od 90 godina, a najmlađi je migrant star svega 17 godina i akcenat je stavljen na mlađe osobe s obzirom da su oni sada ti koji imaju težu kliničku sliku. 

Glavna medicinska sestra Hana Ožegović Guardo je objasnila da u timu uvek postoji  lekar i da se ne može dogoditi da stručnjak nije tu za obolele. 

– Svi rade 24 sata zajedno i sve se rešava zajedno. Svaka ideja se rešava timski – ističe naša sagovornica.

Ono što je posebno zanimljivo je da na svakom koraku možete čuti i videti znake zahvalnosti za medicinsko osoblje i njihovu požrtvovanost. 

– Optimizam, snaga i volja svih koji rade ovde je ogromna. Oporavili  su nas veoma brzo i svi smo i zahvalni – ističe jedna od pacijentkinja privremene kovid bolnice i dodaje da se tu nalazi deset dana. 

Kako izgleda u Areni pogledajte u video-prilogu ispod teksta…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter