Izvor:
23.03.2018 u 00:33
0

NACIONALNA HEROINA: Uhapšena ukrajinska poslanica Nađa Savčenko!

Ukrajinska služba državne bezbednosti uhapsila je poslanicu Nađu Savčenko, bivšeg navigatora vojnog helikoptera koja je postala nacionalna heroina nakon boravka u ruskom zatvoru, pod optužbama za planiranje vojnog udara.

Tužioci navode da je Savčenko, koja je postala poslanica po povratku iz Rusije, planirala napad na parlament uz upotrebu bombi i automatskog oružja nabavljenih od proruskih snaga u istočnoj zoni sukoba, prenosi Rojters.

Savčenko, koja je česti i glasni kritičar aktuelnih vlasti, nije direktno negirala navode iznesene protiv nje. Ona je rekla sa su mnoge od tih tvrdnji "izvrnute".

Kako je rekla, prerušeni agenti pokušali su da je diskredituju ohrabrujući je da planira svrgavanje vlade i da će izneti u javnost metode kojima se služe vlasti. Ona je uhapšena u parlamentu nakon što su poslanici glasali da joj se ukine parlamentarni imunitet od krivičnog progona i odobrili su zahtev državnog tužioca Jurija Lucenka da se omogući da ona bude poslata u pritvor.

Kako se navodi, optužbe označavaju pad s vrhunaca slave za Savčenko, čiji joj je žestoko prkosni stav tokom suđenja u Rusiji, uključujući i štrajkove glađu i pokazivanje srednjeg prsta na televizijskim prenosima, dao nadimak "ukrajinske Jovanke Orleanke".

Ona se vratila u maju 2016. i dočekana je uz fanfare nakon razmene zatvorenika sa Rusijom, ali je brzo postala žestoka i nepredvidiva opoziciona ličnost u parlamentu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter