Izvor:
19.05.2018 u 02:23
0

NADAL SLEDEĆI: Đoković pobedio Nišikorija i „zakazao“ Rafi viđenje u polfinalu turnira u Rimu!

Srpski teniser Novak Đoković trijumfovao je protiv Keija Nišikorija posle rovoske borbe 2:6, 6:1, 6:3 u četvrtfinalu turnira Masters serije u Rimu.

Đoković će se u sutrašnjem polufinalu sastati sa Rafaelom Nadalom!. Meč Srbina i Japanca na Centralnom terenu kompleksa "Foro Italiko" trajao je dva sata i 22 minuta!

Nole je posle gladijatorske borbe već zabeležio najbolji rezultat sezone. Turnir u Rimu je prvi na kome je ostvario četiri pobede i prvi na kome je stigao do polufinala. A svih osam puta kada je dolazio među četiri najbolja u "večnom gradu", ulazio je i u finale… Za sada ima četiri rimske krune.

Đoković je meč sa Nišikorijem odigrao od očaja do sjaja. Loše je počeo meč, Nišikori je bio daleko agresivniji i konkretniji i posle dva brejka lako osvojio prvi set – 6:2. A onda se Nole u nastavku probudio. Kao Feniks iz pepela se digao i za tili čas poveo 4:0 u drugom setu. Do kraja tog dela rivali su razmenili po brejk, a onda je Srbin izjednačio – 6:1.

Treći set će se prepričavati. Protivnici su se borili do poslednjeg atoma snage. Poeni su bili maratonski, gotovo u svakom gemu je rezultat bio na klackalici, ređali su se preokreti.

Novak je prvi stekao prednost oduzevši servis Japancu, koji je odmah uzvratio – 2:2. Đoković je sledeći brejk napravio za 4:3, imao je Nišikori prilike da ponovo izjednači rezultat, ali se srpski teniser svaki put izvlačio iz nezgodnih, čak i bezizlaznih situacija. Đoković je i definitivno slomio Nišikorija u devetom gemu, kada mu je ponovo oduzeo servis i stavio tačku na ovaj maraton – 6:3. Nole je i 13. put savladao Nišikorija u njihovom 15. meču, a 12. put uzastopno!

Đoković bi sa Nadalom prema programu trebalo da se sastane u subotu oko 14.30, što favorizuje Španca koji je, doduše takođe igrao tri seta sa Fabijom Fonjinijem, ali je imao i znatno više vremena za oporavak.

Biće to 51. duel Novaka i Rafe. Srbin vodi 26:24 u pobedama.

Ove godine se nisu sastajali.

Izvor: Kurir
Foto: Twitteer/Screenshot/TennisTV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter