Izvor:
27.07.2018 u 08:12
0

NADAL: Verovao sam u povratak Đokovića iako se pričalo da igra katastrofalno!

Bilo je perioda kada se Nadal mučio sa povredama i posle poraza od Đokovića govorio da je druga teniska liga u odnosu na njega. Srbin je ponavljao da će se njegov veliki rival vratiti u "primeru", što se i dogodilo. Rafa je aktuelni svetski broj jedan, a tokom Novakove dvogodišnje krize nije imao dilemu da će član "velike trojke" opet krenuti ka samom vrhu.

– Pre dva meseca su svi govorili da je Novakova igra katastrofalna. Nisam se slagao s tim. Posle Vimbldona smo videli koliko je naš sport nepredvidiv. Verovao sam da će se opet boriti za najveće pehare – poručio je Španac tokom promocije novog čelendžera na njegovoj akademiji.

"Kralj šljake" je bio najdominantniji igrač u prvom delu sezone, zahvaljujući novoj egzibiciji na omiljenoj podlozi. u drugi deo sezone, na betonu, prvi reket planete ulazi sa skorom 35-3 i četiri trofeja.

– Federer je osvojio Australijan open, ja Rolan Garos, Đoković Vimbldon… Teško je reći ko je tu dominirao. Ali radi se o veoma specifičnoj situaciji koja se dešava možda i prvi put u istoriji. Ne pamtim da su neka trojica igrača toliko dugo bila u vrhu. Ili smo mi posebni ili ostali teniseri nisu dovoljno posebni. Oni će nas zameniti kad-tad, samo je pitanje da li će se to desiti zbog toga što će biti bolji od nas ili zato što smo mi ostarili – podseća Rafa da "velika trojka" uveliko gazi četvrtu deceniju života.

novosti.rs
Foto: Twitter/BBC Sport, instagram/wimbledon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter