Izvor: Blic.rs
02.11.2023 u 22:27
0

NAJNOVIJA RHMZ NAJAVA: U ove delove Srbije tokom noći stiže olujno nevreme

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se u toku noći na jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije očekuje pojava kratkotrajna kiše, kao i da se u drugom delu noći pred jutro širom kosavskog područja i u planinskim predelima očekuje vetar olujne jačine.

– U toku noći na jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije biće moguća ređa pojava slabe kratkotrajne kiše. Istovremeno će južni i jugoistočni vetar biti u daljem pojačanju, pa će u drugom delu noći i pred jutro širom košavskog područja i u planinskim predelima vetar imati udare olujne jačine – navodi se u RHMZ najavi.

Podsetimo, kako su meteorolozi ranije najavili, u toku noći između četvrtka i petka, kao i u petak tokom dana duvaće jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine. Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama (lokalno i preko 100 km/h), dok će udari košave u Beogradu dostizati 60 – 70 km/h. Vetar će oslabiti u petak krajem dana – navodi se u upozorenju.

NEVREME IZ EVROPE JURI KA SRBIJI: Meteorolog otkriva šta nas čeka posle superćelijske oluje u Sloveniji i crvenog alarma u Hrvatskoj!

Toplo i vetrovito, povremeno orkanski udari

U petak će biti toplo i vetrovito. Duvaće jak južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama sa olujnim, povremeno i orkanskim udarima. Pre podne će biti malo i umereno oblačno i suvo, a posle podne oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, uz pad temperature i slabljenje i skretanje vetra na slab do umeren severozapadni. Ponegde se očekuje i veća količina padavina za kratak vremenski period.

Najniža temperatura će biti od 7 do 15 stepeni, najviša od 18 do 23 stepena.

Prvi dan vikenda biće umereno do potpuno oblačno, na severozapadu Srbije suvo uz delimično razvedravanje, a na jugu i istoku zemlje mestimično sa kišom i pljuskovima, koji će ujutru i prepodne biti intenzivniji. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12 stepeni, najviša od 16 do 19 stepeni Celzijusa.

U nedelju se očekuje umereno do potpuno oblačno vreme. Posle podne i uveče prolazno naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se prvo na severu i zapadu zemlje, a tokom noći i u ostalim krajevima. Vetar će biti slab i umeren, povremeno i jak, južni i jugoistočni, uveče u skretanju na zapadni i severozapadni pravac i u slabljenju. Najniža temperatura od 7 do 12 stepeni, najviša od 16 do 21 stepen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter