Izvor:
29.07.2017 u 18:10
0

Napadač iz hamburškog supermarketa radikalizovan: Živeo u izbegličkom domu!

Nemačke vlasti saopštile su danas da je napadač iz hamburškog supermarketa bio poznat kao islamski radikal, ali i kao psihološki nestabilna ličnost, kao i da je živeo u izbegličkom domu u Hamburgu.

Andi Grote, zadužen za unutrašnje poslove u hamburškoj upravi, izjavio je da je napadač, čiji je zahtev za azil odbijen, bio radikalizovan, ali da se nije smatrao opasnim, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, i dalje je nepoznat motiv napada, ali veruje se da se sam odlučio za napada i da nije bio povezan sa ekstremističkom mrežom.

Grote je kazao da niko od povređenih nije životno ugrožen.

Dojče vele prenosi informacije Špigla da je napadač Ahmad A. (26), rođen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, za sada nepoznatog državljanstva, kao i da je imao kontakte u salafističkim krugovima, ali da se u bezbednosnim krugovima još ne donosi ocena da li je napao ljude iz ideoloških motiva.

Kako se navodi, poznato je da je imao psihičke probleme i redovno konzumirao drogu.

Barem dva svedoka tvrde da je pri napadu uzvikivao "Alahu akbar", što međutim u hamburškoj policiji još ne mogu da potvrde.

List Tages špigel, pozivajući se na izvore bliske snagama bezbednosti, izveštava da je osumnjičeni nemačkoj policiji poznat kao islamista.

On je u petak poslepodne ušao u supermarket u četvrti Barmbek i neselektivno počeo da napada ljude dugim kuhinjskim nožem.

Nakon napada je pobegao, ali su ga svedoci pratili, gađali stolicama i na kraju savladali pre nego što je došla policija.

Napadačje živeo u jednom izbegličkom domu u Hamburgu koji je policija pretražila.

"Očito se radi o osobi koja je zatražila zaštitu kod nas u Nemačkoj i koja je kasnije protiv nas iskazala svoju mržnju", rekao je gradonačelnik Hamburga Olaf Šolc i dodao da stranac nije mogao da bude deportovan iz zemlje jer nije imao lične dokumente, te da politika mora nešto da uradi povodom takvih slučajeva.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter