Izvor: Informer
25.11.2023 u 11:29
0

„NAPOLJU SE PRAVE NEŠTO, A OVDE SU SPREMNI DA PUZE I LJUBE CIPELU“: Šokantna ispovest upravnika zatvora u Srbiji

Trivun Ivković, nekadašnji upravnik KPZ Sremska Mitrovica istakao je u nedavnom intervjuu da osuđenici u SUP-u pričaju jedno, na sudu drugo, a tek kad dođu kod njega oni se ispovede i kažu istinu.

– Moraš da nađeš šta je u njemu dobro da to koristiš da bi bilo dobro i njemu i nama. Bilo je osuđenika koji se samopovređuju, gutaju kašike i viljuške, pokušavaju da pobegnu – ispričao je Ivković.

Vi dobijate čoveka koji je osuđen na smrt. Ovog momenta može da ubije i vas i još pet ljudi. A on je i dalje osuđen na smrt. Bio je vrlo korektan. Ja mu kažem, Vrbanoviću stigla je presuda. Kaže, znam. Vrbanoviću smrtna kazna je u pitanju. Znam, kaže mi. Ma to njemu ništa ne znači. On je ubio celu porodicu Viskardi u selu Breša. I on sad staje pred vas osuđen na smrt. Gledam ga i kažem mu – noćas je izvršenje. Rekao sam mu da će biti u ponoć. Tražio sam od njega da nas poštuje. On mi je dao reč da će poštovati red u zatvoru dok ne ode na streljanje – rekao je Ivković.

„Spremni su da puze i ljube cipelu“

Na pitanje da li je istina, kako tvrdi Radoslav Ivanović Rakac, da su ga Trivunovi stražari zatvarali u mrtvački sanduk, Ivković kaže:

Kod nas ne. Ali su ga zato zatvarali u Nišu. Nisu znali šta će sa njim, eto toliko je pravio probeleme. Posle su ga prebacili u Mitrovicu. Ali ne može on da ošamari stražara. Tada prestaje saradnja. Tada straža piše prijavu, ćelija i šta bude? Rakac uzme i preseče sam sebi grkljan. Zovu me u dva sata noću da dođem. Ja sam mu rekao – ovoga puta te mi spasavamo, a sledeći put vodi računa. Rekao sam mu i to – ako hoćeš da se ubiješ nemoj da sečeš grkljan nego seci vrat sa strane. I pokazao sam mu na ruci gde da se seče. I on mi reče – ja vidim upravniče da ste vi veća zver od mene. On nas zamoli da ga premestimo u zatvor na Kosovu i mi to uradimo – rekao je Ivković.

Ispričao je i da je Karla del Ponte svojevremeno napisala da je formirao logor i da je dočekao 1.750 hrvatskih zarobljenika u KPZ Sremska Mitrovica.

– Rekao sam tužiocu da ja 1991. nisam bio upravnik KPZ Sremska Mitrovica. A ko je napravio logor? Zovite Acu Vasiljevića pa ga pitajte, on je bio načelnik kontraobaveštajne službe i on je napravio logor – ispričao je on.

Kaže kako je prema svim osuđenicima morao da bude korektan.

– Ali ne može siledžija koji je silovao ćerku da ima isti tretman kao neko ko je napravio nešto u privredi. I dan danas sanjam takve osuđenike. To su teška dela. Kad čitate presude vidite kakve su to zveri, a onda kad dođu u zatvor onda puze i ako treba da vam ljube cipele – rekao je Ivković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter