Izvor:
27.11.2019 u 10:48
0

NAŠI SPASIOCI VEĆ U AKCIJI U TUMANIMA Pogledajte kako Srbi u epicentru zemljotresa izvlače Albanace (FOTO)

Pripadnici Specijalističkog tima za pretragu i spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije MUP, koji su tokom jučerašnjeg dana upućeni u Republiku Albaniju radi pružanja pomoći nakon zemljotresa, raspoređeni su za rad na lokaciji mesta Tumana. Spasilački tim iz Srbije izvukao je dva beživotna tela iz ruševina u albanskom gradu Tumanu, koji je najteže pogođen jučerašnjim zemljotresom. Izvučena su tela muškarca i žene.

Specijalistički tim Sektora za vanredne situacije od 13 članova intervenisaće sa opremom za otklanjanje posledica zemljotresa, tačnije za bušenje i lomljenje betona i podizanje tereta nastalih urušavanjem objekata.

Spasilački tim koji čini 13 vatrogasaca-spasilaca iz Srbije stigao je u Albaniju nakon serije razornih zemljotresa koji su pogodili tu zemlju i raspoređeni su u mestu Tuman koje je najteže pogođeno zemljotresom.

Vlada Plemić iz Sektora za vanredne situacije rekao je da su timovi u Srbiji dobro obučeni, imaju sertifikate i mogu da pariraju svim timovima u svetu.

Ističe da aktivnosti spasilačkih timova traju 15 dana, jer nakon toga postoji mala verovatnoća za preživljavanje u takvim uslovima. Kaže da su redovno u kontaktu sa svim službama koje su relevantne u Srbiji.

Naši spasioci pretražuju teren zajedno sa albanskim kolegamam na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i albanskog premijera Edija Rame.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter