Izvor: rts.rs
01.09.2023 u 12:35
0

NASTAVA U RIBNIKARU: Učionice renovirane, ulazi se samo iz ulice Svetozara Marakovića

Početak ove školske godine drugačiji je od prethodnih. Prva nastavna nedelja je tematska, dok će se u drugoj procenjivati znanje, ali bez ocenjivanja. Sve te promene usledile su zbog tragedije u školi “Vladislav Ribnikar“ na Vračaru. Đake te škole ovog 1. septembra dočekale su renovirane učionice, a nastava i nižih i viših razreda odvijaće se u delu škole koji se nalazi u Ulici Svetozara Markovića.

Celokupna nastava za učenike i nižih i viših razreda odvijaće se u tom delu zgrade. U toku je druga faza radova u toj školi, a očekuje se da spoljni radovi budu završeni do oktobra. Preporuka resornog ministarstva svim medijima je da se kamerama i fotoaparatima ne prilazi školi kako se ne bi uznemiravali učenici.

USPROTIVIO SE BAHATIM IZVRŠITELJIMA: Narodni poslanik Uglješa Grgur stao u odbranu porodice koju su nezakonito hteli da izbace iz stana

Nakon tragedije koja se dogodila u „Ribnikaru“ ulaz u tu školu iz Ulice kralja Milutina je zatvoren i tako će biti nadalje. Ispred tog ulaza su samo policijski službenici koji su tu kako bi održali bezbednost ispred i oko škole. Taj deo zgrade u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ će biti pretvoren u memorijalni kompleks. Kako će on izgledati, još je tema razgovora, a kako su najavili nadležni, ključnu reč u svemu tome imaće roditelji stradale dece.

Pojačane su policijske ekipe ispred škole „Vladislav Ribnikar“, ali to nije slika koja se vidi samo ispred te škole, već i ispred svih osnovnih i srednjih škola ovog jutra i svih narednih dana. Policijski službenici će u skladu sa jednim od osnovnih ciljeva u ovoj školskoj godini, odnosno pojačanja bezbednosti, biti raspoređeni u školama pre, tokom trajanja i nakon završetka nastave i to u obe smene.

Osim bezbednosti, jedan od prioriteta u ovoj školskoj godini jeste i unapređenje vaspitnog rada sa učenicima, pa će u skladu sa tim jedan od osnovnih ciljeva biti razvijanje empatije i pozitivnih vrednosti kod učenika. Kako bi se do tog cilja i došlo, Ministarstvo prosvete izdalo je smernice i preporuke koje su poslate svim školama u Srbiji, a među tim smernicama je i to da će prva nastavna nedelja koja zvanično počinje u ponedeljak, 4. septembra, biti tematska.

Tokom te nedelje biće organizovane radionice, a o njihovom izgledu i sadržaju odlučivaće nastavnici i deca. U drugoj nastavnoj nedelji, od 11. septembra, nastavnici i učitelji procenjivaće znanje, ali bez ocenjivanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter