Izvor:
07.09.2017 u 01:14
0

NATO poziva zemlje da pojačaju pritisak na Severnu Koreju!

NATO je pozvao danas sve zemlje da pojačaju napore radi povećanja pritiska na Severnu Koreju kako bi ona obustavila svoje nuklearne probe.

"Sada je imperativ da sve zemlje transparentno i potpuno primene postojeće sankcije UN i učine dalje napore na primeni odlučnog pritiska da se Severna Koreja ubedi da napusti svoju aktuelnu preteću i destabilizujuću politiku", kaže se u saopštenju 29 ambasadora NATO izdatom posle sastanka.

Diplomate koje su želele da ostanu anonimne kažu da neke zemlje poput Kine, nekih afričkih i azijskih zemalja nastavljaju trgovinsku saradnju sa Severnom Korejom, prenosi Rojters.

Severnoatlantski savez poziva Pjongjang da se uzdrži od novih provokacija i ilegalni postupaka, da poštuje svoje obaeze i napusti svo nuklearno oružje kao i nuklearni i balistički raketni program.

Tanjug
Foto: Twitter/News24WorldPre

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter