Izvor:
21.11.2016 u 18:52
0

Nezapamćena pomama: Za nove zdravstvene knjižice čak 80.000 zahteva

Za samo šest dana otkako je staru zdravstvenu knjižicu moguće zameniti za novu karticu zdravstvenog osiguranja preko naloga na nacionalnom portalu e-uprave, to je učinilo već 78.627 građana. Broj naloga u poslednjih jedanaest meseci na portalu je gotovo utrostručen i trenutno ima više od 516.000 aktivnih korisnika.

Novu e-uslugu najviše su koristili Novobeograđani – sa ove opštine pristiglo je oko 7.000 zahteva, dok je nešto manje zahteva, odnosno 6.700, podneto u Novom Sadu. Treća po redu, sa 4.700 upućenih zahteva, jeste beogradska opština Čukarica.

– Ova usluga rezultat je efikasne reakcije na preopterećenost i gužve na šalterima RFZO-a, jer smo građanima želeli da ponudimo savremeni servis koji im sada omogućava da ovu obavezu obave od kuće – rekla je Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

ČAK 300 USLUGA

ONLAJN upis dece u predškolske ustanove u Beogradu, zakazivanje termina za ličnu kartu i pasoš, poručivanje izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o državljanstvu, kao i registracija vozila na ovlašćenim tehničkim pregledima i zamena vozačke dozvole, samo su neke od najpopularnijih elektronskih usluga. Ima ih ukupno oko 300.

Novosti.rs
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter