Izvor: Blic
16.07.2020 u 10:54
0

Niški lekari u borbi za ŽIVOTE DVE TRUDNICE zaražene KORONOM! Stanje i dalje KRITIČNO!

Lekari Kliničkog centra u Nišu neprekidno prate zdravstveno stanje dve trudnice koje su bile zaražene korona virusom, od kojih je jedna priključena na respirator, a druga se nalazi na kiseonoičkoj potpori.

Po rečima lekara stanje trudnice (27) u sedmom mesecu trudnoće koja je priključena na respirator zbog pogoršanja funkcije pluća je ozbiljno, ali je trenutno je stabilno, dok druga trudnica ima 34 godine u šestom je mesecu trudnoće i trenutno prima samo kiseonik, nije na respiratoru, a stanje je u blagom poboljšanju.

SAZNAJTE I OVO

Đorđević poručuje: KORONA NIJE SRAMOTA, prijavite ako ste BOLESNI!

Analitičar Dušan Janjić: Okolnosti za DIJALOG Beograda i Prištine NEPOVOLJNE

Nastavak PROTESTA u Bugarskoj! TRAŽI SE OSTAVKA CELE VLADE!

Kako se PRAVILNO KORISTI maska! Evo šta NIKAKO NE SMETE da radite! (VIDEO)

Kako saznajemo, testiranjem je potvrđeno da su obe trudnice bile pozitivne na covid-19 ali su im poslednja dva PCR testa bila negativna

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju prof. dr Radmilo Janković kaže da su obe trudnice bile na Klinici za pulmologiju, ali da je zbog pogoršanja opšteg stanja i gasne razmene trudnica stara 27 godina prebačena u intenzivnu negu Klinike za anesteziju.

– S obzirom da su dva poslednja PCR testa bila negativna, sa direktorom GAK dr Bojanom Lukićem i u konsultaciji sa Ministarstvom zdravlja juče je dogovoreno da se trudnica prebaci u intenzivnu negu GAK gde će biti pod nadzorom anesteziologa i ginekologa. Ginekolozi će prateći trudnoću da odluče o daljim koracima vezanim za porođaj. Juče je urađen kontrolni ultra zvuk, plod je vitalan i dalje se prati. Ona se nalazi u ozbiljnom opštem stanju zato je postavljena na mehaničku ventilaciju, ali je trenutno situacija stabilna. Pacijentkinja je na respiratoru zbog pogoršanja respiratorne funkcije, imala je saturaciju 50 i obostranu upalu pluća – kaže prof. dr Janković.

Kako saznajemo, u poslednjim nedeljama njena trudnoća počela da se komplikuje jer je dobila hipertenziju, pa su joj propisani lekovi za snižavanje pritiska a ima i prekomernu gojaznost

– Njeno trenutno stanje je stabilno i neprekidno se prati, plod je vitalan i o daljim koracima vezano za porođaj će odluku doneti ginekolozi. Druga trudnica je stabilno, ima pogoršanje respiratorne funkcije, ali trenutno ne zahteva intenzivno lečenje i trenutno se nalazi na odeljnju Klinike za pulmologiju – navodi prof dr Janković.

Kako navode u Kliničkom centru u Nišu, trudnica stara 34 godine koja je na Klinici za pulmologiju je na kiseoničkoj potpori, lekari svih specijalnosti 24 časa prate njeno stanje, a evidentno je blago poboljšanje zdravstvenog stanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter