Izvor:
10.01.2018 u 17:18
0

Nova strategija Vašingtona: Nuklearkama smiriti Ruse!

Administracija Donalda Trampa planira da olabavi ograničenja za upotrebu nuklearnog oružja i krene u proces razvijanja novih nuklearnih bojevih glava.

Kako prenose svetski mediji, to je rekao Džon Volfstal, nekadašnji specijalni asistent bivšeg predsednika SAD Baraka Obame za kontrolu oružja.

On je naveo da je imao uvid u nacrt te ideje, prema kojoj će se razvijati nuklearne bojeve glave koje bi trebalo da budu montirane na rakete tipa Trident D5.

“Ta politika prema nuklearnom naoružanju je značajno više ratnička od one koju je proklamovala Obamina administracija. Tada se težilo umanjivanju uloge nuklearnog oružja u američkom sistemu odbrane“, navodi Gardijan.

Prema novom planu, proširene su i okolnosti u kojima SAD mogu da koriste nuklearno oružje, uz dozvolu da to bude učinjeno i u slučajevima kada “nenuklearni napad izazove masovne žrtve“.

Navodno je namera Trampove administracije da ovim potezom spreči Rusiju u korišćenju taktičkih bojevih glava u konfliktima u istočnoj Evropi.

b92.net
Foto: Twitter/Glas Amerike, Facebook/DonaldTrump

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter