Izvor:
15.03.2018 u 18:38
0

NOVA ŽRTVA MORBILA: Preminuo muškarac iz Tutina!

Muškarac (33) iz Tutina preminuo je u utorak veče na intenzivnoj nezi Infektivne klinike Kliničkog centra u Kragujevcu usled komplikacija nastalih zbog morbila.

On je 10. marta u teškom stanju hospitalizovan u novopazarskoj Opštoj bolnici, ali je posle dva dana transportovan za Kragujevac gde je, kako saznajemo i preminuo.

Prema nezvaničnim informacijama preminuli Tutinac je bio hronični bolesnik, a nedavno je imao i operaciju na mozgu zbog koje je bio imuno kompromitovan zbog čega organizam nije mogao da se izbori sa tom zaraznom bolešću.

Inače, na teritoriji Novog Pazara i Tutina u poslednjih pet dana beleži se značajan rast obolelih od morbila jer je od prošlog petka ta brojka sa 103 narasla na 181.

Ne radi se o dramatičnom, već o očekivanom porastu broja obolelih, a očekujemo da ih bude još više. Pogotovo jer znamo da je obuhvat stanovništva MMR vakcinom u poslednjih deset godina bio ispod 68 odsto, što je daleko od poželjnog – kaže direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić.

On je još jednom pozvao sve žitelje Novog Pazara i Tutina da provere svoj vakcinalni status i da, ukoliko nisu vakcinisani, to urade.

Podsećamo da je u ponedeljak u Novom Pazaru preminula Bisera T. (42) koja je takođe imala male boginje.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter