Izvor:
30.11.2019 u 14:24
0

NOVI SAD: Počela velika kampanja ozelenjivanja!

Više hiljada sadnica novog raznovrsnog zelenila biće podignuto u narednom periodu u Novom Sadu zahvaljujući kampanji Grada.

Kako je saopšteno iz Uprave grada, kampanja će biti realizovana u koordinaciji sa Savetom za pružanje stručne pomoći u preduzimanju aktivnosti u ozelenjavanju i pošumljavanju gradskih površina, uz podršku brojnih društveno odgovornih kompanija, volontera, javnih ličnosti, i u skladu sa programom ''Zeleni gradovi'' Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Akcija je počela sadnjom u Limanskom parku, a kako je navedeno, u odabiru sadnica i lokacija učestvuju urbanisti, najeminentniji profesori Poljoprivrednog fakulteta i Instituta za nizijsko šumarstvo koji su članovi gradskog Saveta.

Akcija ''Za novi zasad'' biće realizovana u nekoliko narednih meseci. Ponosan sam što smo ujedinili sve koji su ključni da se angažuju, što smo pristupili sistemski, a sve u nameri da Novi Sad učinimo zelenijim, lepšim i čistijim – izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je naveo da su odabrane 172 lokacije zelene površine, da će biti zasađeno 6.200 novih stabala do kraja februara, i preko 40.000 drugog rastinja, a kasnije sledi pošumlkavanje na obodima grada.

Lagano krećemo da se pripremamo za kandidata za Zelenu prestonicu Evrope. U tom smislu bitno je i to što gradimo novu glavnu crpnu stanicu kod Žeželjevog mosta… Hvala svim našim prijateljima koji su se pridružili akciji, a tu su nam danas i deca iz Orahovca, sa Kosova i Metohije, koji su u poseti Matici srpskoj, i njima smo dali da simbolično posade jedan orah – rekao je Vučević.

U kampanju su uključene društveno odgovorne kompanije, i to Evropska banka za obnovu i razvoj, MK group, Credy Agricole banka, NLB banka, Lafarge, Zdravstvena ustanova Benu, JP Vojvodinašume, OTP Vojvođanska banka, Mercedes-Benz, McDonalds, IFC članica Svetske banke, tržni centar Big, kompanija Nepi Rockkastle (Promenada Novi Sad), DDOR osiguranje, Dunav osiguranje, DP World (Luka Novi Sad), Triglav osiguranje i fondacija Egzit.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimira Galića, Pokrajinska vlada takođe će realizovati akciju ''Za zeleniju Vojvodinu'' i na više desetina lokacija biće zasađeno 9.150 stabala, koja su donacija JP Srbija šume i JP Vojvodinašume.

Izvor: Tanjug
Foto: Flickr/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter