Izvor:
22.05.2017 u 22:30
0

Obradović za HappyTv: AGASI ODLIČAN ĐOKOVIĆEV IZBOR, NOVAK ĆE OPET BITI PRVI!

Odluka najboljeg srpskog tenisera i jednog od najboljih tenisera koje je svet ikada imao, Novaka Đokovića, da otpusti kompletan stručni štab, iznenadila je mnoge, kao i prisustvo brata Marka na trenerskoj klupi. Međutim, posle neuspeha u finalu Mastersa u Rimu i Novakove objave da će mu novi trener biti proslavljeni Andre Agasi, za sve teniske znalce je to logičan potez. Ekskluzivno za HappyTv portal o tome govori bivši selektor Teniske reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović.

– Na njegovu odluku gledam pozitivno. sigurno da Novak zna šta je za njega najbolje i apsolutno se slažem sa njim. Agasi je veliki šampion, u njegovom dobu i vremenu sigurno znamo koliko je osvojio "gren slemova" i jedan je od najboljih u istoriji tenisa, tako da s te strane ima šta da kaže Novaku. Ono što je važno je da i taj Agasijev i Novakov mentalni sklop treba da nađu zajednički jezik. To niko ne zna dok ne počnu da rade zajedno, ali sam uveren da će naći zajednički jezik jer su obojica veliki šampioni i da će Agasi naći načina da se približi Novaku i da mu pomogne. zaista je pozitivna stvar, radujem se svemu tome i radujem se ćto će Novak formirati svoj novi tim i to dosta brzo, i ubeđen sam da će to dobro funkcionisati – rekao je Obradović.

On je još dodao da ne zna odgovor na pitanje da li će Agasi ostati uz Novaka samo na nekoliko turnira, ili će ga Novak ubediti da duže ostane uz njega. U svakom slučaju on bi voleo da Agasi ostane na što više turnira uz najboljeg srpskog tenisera. "Sigurno da mu je Agasijeva pomoć potrebna. Novak pretežno i igra "super gren slemove", tako da sam ja ubeđen da će oni naći najbolji mogući balans zajedničkih turnira", naveo je bivši selektor i osvrnuo se na razliku koju je Đoković smanjio u odnosu na Marija.

– To je ona matematika koja mora da se meri. Sigurno da ni Marej ne može da igra sada u formi, u kojoj je igrao na početku sezone, kao i na kraju prošle sezeone. Prema tome, takmičenje je jedna vrlo živa stvar i teško je održavati vrhunsku formu, svi mi to vidimo. Novak je dugi niz godina bio broj jedan, zašto ne bih bio opet. Njegov pad se podrazumeva samo pomerio samo za jedno mesto, sada je broj dva. Tako da je iluzorno o tome pričati da li je Novak sposoban da se vrati na mesto broj jedan, naravno da jeste samo treba biti malo strpljiv, igra se turnir po turnir – objasnio je Obradović.

Prema njegovom mišljenju, Novak je pokazao poboljšanje forme na turniru u Rimu, fenomenalno odigrao polufinale i pobedio del Potra. U meču sa Timom imao je jednu oscilaciju. S druge strane, uz pomoć njegovog tima, očekujem da će njegova forma biti stabilnija i da će ponovo osvajati velike turnire.

Na pitanje da li je Novak angažovao Agasija jer je i ovaj ima jedan pad tokom karijere, Obradović je odgovorio potvrdno. "Kažem, da je u pitanju veliki šampion zna sve, upoznate je sa svim problemima u vrhunskom sportu, pa sam ubeđen da će moći da mu daje prave savete, tu nema diskusije, i da će mu preneti svoje ogromno iskustvo. S te strane, znaju oni vrlo dobro zašto su se odlučili jedan za drugoga i važno je da su obojica pristali na to", istakao je Obradović, komentarišući Novakov poraz u finalu, uz konstataciju da je Zverev odigrao jedan fantastičan tenis, bio je dobar i stabilan. Igrao je u izuzetnoj formi protiv Novaka i da je zaslužio pobedu.

On je još naglasio i da su faovriti za prvo mesto pored Đokovića i Marija i Dominik Tim i Aleksandar Zverev, jer su oni momci, koji su se veoma ozbiljno uključili u trku za mesto na samom vrhu. Ipak su to mladi igrači i obojica su u top deset. Imamo i Nišikorija i Raonića, a imamo i one koji su obećavali pa su se zaustavili, kao što je recimo Dimitrov. "Biće vrlo neizvesno, videli smo i Federer kako je odigrao nekoliko turnira, tako da će i on mnogima pomrsiti konce. Mislim da je tenis dobio tu jednu nepredvidivu dimenziju u ovoj fazi, gde će biti bilo kome teško da kaže ko će na kraju sezone biti broj jedan jer ima još dosta turnira da se odigra. Mislim da je to dobro za tenis, jer je sada dobio jednu dozu zanimljivosti", zaključio je Obradović.

HappyTv
Foto: Arhiva, Twitter/McEnroeTweets, twitter/djoker nole,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter