Izvor: tanjug
08.05.2023 u 08:43
0

OD DANAS U SVIM ŠKOLAMA PRISUSTVO POLICIJE: Po dva policajca u školama u Beogradu

Od danas će u svim školama u Srbiji, nekoliko dana posle tragedije u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", biti prisutni policijski službenici i to sve do kraja nastave, koji će preventivno delovati.

„Pored školskih policajca, angažovani su i policijski službenici opšte nadležnosti, uprave saobraćajne policije i kriminalističke policije. Poseban akcenat je stavljen na dolazak učenika, odlazak i za vreme odmora”, rekla je za Indira Hamzabegović, školski policajac Policijske uprave Stari grad.

Ona je precizirala da su sve škole u Beogradu pokrivene sa po dva policijska službenika u obe smene, što znači da je na Starom gradu po smeni angažovano 36 policijskih službenika.

UČENIK IZ SMEDEREVA OBJAVIO NA TIKTOKU KAKO PUCA U ŠKOLI: Policija ekspresno reagovala

– Uloga školskog policajca je unapređenje bezbednosti u školama i učenika, sprečavanje, suzbijanje i rasvetljavanje krivičnih dela i prekršaja u zoni škola, rekla je Hamzabegović. Prema njenim rečima, postojaće maksimalna saradnja policijskih službenika sa direktorima, pedagozima, osobljem u školi i đacima.

– Što se tiče otkrivanja oružja i psihoaktivnih supstanci, uloga policijskih službenika je preventivno delovanje, a u slučaju saznanja da neko od učenika poseduje nešto od oružja, oruđa i psihoaktivnih supstanci, to će podrazumevati i pregled tog učenika. Takođe su angažovani i radnici fizičko tehničkog obezbeđenja, sa kojim imamo saradnju, rekla je Hamzabegović.

Ona je rekla da MUP nastavlja s edukacijama i predavanjima na temu bezbednosti korišćenje interneta i društvenih mreža, zatim zaštiti dece od opojnih droga i alkohola, kao i nasilja kao negativne društvene pojave.

– U Beogradu ima 331 školska ustanova i do 8. maja ove godine 146 školskih policajaca je pokrivalo škole dok će od danas svaka škola biti pokrivena sa dva policijska službenika, rekla je Hamzabegović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter