Izvor: Tanjug
25.04.2023 u 19:49
0

ODLIKOVAN SRPSKI SUPERHEROJ: Spasiocu iz MUP-a Srbije Turska dodelila medalju za pomoć posle zemljotresa (FOTO)

Pripadniku Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i vođi Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, pukovniku policije Davoru Vidoviću, na svečanoj ceremoniji u Ankari, potpredsednik Turske Fuat Oktaj uručio je medalju u znak zahvalnosti na pruženoj pomoći, saopšteno je danas iz MUP-a.

U Kongresnom i kulturnom centru u predsedničkoj palati u Ankari uručene su medalje zahvalnosti međunarodnim spasilačkim timovima koji su učestvovali u akcijama pretrage i spasavanja nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku u februaru ove godine.

POLJOPRIVREDNICI MOGU DA ODAHNU: Danas počinje isplata subvencija po hektaru

-Ponosan sam na činjenicu da je Republika Srbija spremna da pomogne državama i narodu koji se nalazi u nevolji kao što je bio slučaj sa Turskom, koju je zadesio katastrofalni zemljotres- rekao je Vidović.

TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ fotografija niske rezolucije/ bs

On je dodao da je neizmerno ponosan na činjenicu da su specijalistički timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije apsolutno obučeni, opremljeni i spremni da u najkraćem roku odgovore na najzahtevnije vanredne situacije, saopšteno je iz MUP-a.

-U svakom trenutku smo spremni da odgovorimo na poziv za pomoć, a članovi specijalističkih timova su mnogo puta do sada pokazali koliko su požrtvovani, hrabri i nesebični- istakao je vođa specijalističkog tima MUP-a.

Specijalistički tim za pretragu i spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije sa 45 spasilaca i spasilačkim psom Zigijem, po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, bio je upućen i angažovan u akcijama pretrage, spasavanja i izvlačenja nastradalih tokom kojih je pronašao tri preživele osobe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter