Izvor:
28.09.2018 u 11:49
0

ODUSTALI OD PLANA DA IM UZMU NOVAC: Novinari neće plaćati 50 evra za ulazak na EU samit!

Belgijske vlasti najavile su da će odustati od plana da novinarima prilikom podnošenja zahteva za praćenje EU samita u Briselu naplaćuju troškove provere od 50 evra, saopštilo je Međunarodno udruženje medija.

Zahvaljujući kampanji Međunarodnog udruženja za medije (IPA) koje predstavlja inostrane novinare koji rade u Briselu, i belgijskih novinarskih sindikata, vlasti u Bruselu najavile su da će odustati od naplate posebne takse za novinare.

– Ovo je sjajna vest jer novinari iz Brisela koji žele da prisustvuju predstojećim evropskim samitma u oktobru i decembru, neće morati da plaćaju naknadu od 50 evra – kaže predsednik IPA Tom Veingartner.

Odustanjanje od prvobitnog plana naplate takse od 50 evra za sigurnosne procedure zahtevaće izmenu belgijskog zakona usvojenog u februaru 2018. godine, navodi se u saopštenju tog udruženja. IPA je takođe obaveštena da neće biti novih i strožijih kriterijuma za proveru bezbednosti za novinare koji traže akreditaciju, osim procedura koje su već na snazi.

Evropski savet je obavestio IPA da će i postojeće šestomesečne akreditacije za samite EU koji se održavaju u Briselu tokom 2019. godine biti zamijenjene godišnjim akreditacijama nakon jedne sigurnosne provere za koju se neće plaćati nadokanda.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter