Izvor: BSC Happy
02.06.2023 u 12:35
0

OGLASILA SE DIREKTORKA „DR LAZA LAZAREVIĆ“: Evo šta je poručila nakon što je smenjena sa te funkcije!

VD direktora Klinike za psijihajtrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, prof. dr Ivana Stašević Karličić, oglasila se sopštenjem povodom navoda da je smenjena sa te funkcije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Obraćam se javnosti povodom jučerašnjih informacija da sam sa mesta vd direktora Klinike za psijihajtrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u Beogradu, smenjena, a funkciju sam obavljala od 2017.godine. Razrešenje direktora koje je donela Vlada Republike Srbije je legitiman i institucionalan čin. Za nepunih šest godina koliko sam obavljala ovu funkciju Klinika je postala prva akreditovana psihijatrijska ustanova na teritoriji Republike Srbije. Klinika koja je zatečena u blokadi računa u dugovanjima prema dobavljačima i neizmirenim obavezama postala je likvidna ustanova – sve obaveze se izmiruju na vreme i na današnji dan Klinika ne samo da je bez dugovanja, već ima i sopstvena sredstva. Ovakvo odgovarno poslovanje je omogućilo ne samo bolje uslove lečenja i zbrinjavanja pacijenata, već i boljih uslova rada zaposlenih. Navedeno je potvrdjeno u preko 30 inspekcijskih nadzora nadležnog ministarstva u poslednjih meseci. Klinika je 2019.godine pokrenula prvu Nacionalnu liniju za prevenciju samoubistva, koja zajedno sa celokupnim javno-zdravstevnim aktivnostima na prevenciji i zaštiti mentalnog zdravlja ima i vrlo jasne pokazatelje – stopa suicida na teritoriji Republike Srbije smanjena je za 12%. Otvoren je prvi Centar za mentalno zdravlje na teritoriji grada Beograda 2018.godine, gde je bez uputa i knjižice profesionalnu, stručnu pomoć dobilo desetine hiljada naših građana. Sa posebnim ponosom ističem da je tokom najveće krize u periodu pandemije Covid-19, Klinika besprekorno radila 24/7, uputila preko stotinu zdravstvenih radnika u druge ustanove, organizovala liniju za pružanje psihosocijalne pomoći u uslovima pandemije i sa uspehom zbrinjavala sve psihijatrijske pacijente koji su oboleli od korone sa teritorije čitave Republike Srbije. Zbog izuzetne organizacije posla i zaštite života i zdravlja pacijenata, zaposlenih, kao i celokupnog stanovništva Klinika je prepoznata kao vodeća ustanova u kreiranju strategije za zaštitu mentalnog zdravlja u kriznim situacijama.  Želim da obavestimo javnost da je u proteklih meseci vođena intenzivna plaćena medijska kampanja koja promoviše lično i institucionalno nasilje sa ciljem urušavanja mog ugleda, ugleda Klinike i njenih zaposlenih, što je zapravo nasilni odgovor kriminalne manjine na sprovedene antikoruptivne mere, odgovorno poslovanje i stručne standarde, navodi se u saopštenju prof. dr Ivane Stašević Karličić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter