Izvor: Tanjug/Kosovo Online
02.06.2023 u 12:54
0

„BRAĆO, I NAS BOLE VAŠE RANE“: U Gračanici veliki skup podrške Srbima sa severa KiM (FOTO)

Veliki broj ljudi okupio se danas u centru Gračanice na skupu podrške Srbima sa severa KiM.

Sa narodom su i politički predstavnici, a na miting su peške stigli i radnici Doma zdravlja iz Donje Gušterice.

Direktor Doma zdravlja Saša Mladenović, koji je u grupo od dvadesetak radnika koji su krenuli ka Gračanici, ističe da im nije teško da prepešače 12 kilometara, kako bi iskazali svoju podršku.

– Nama nije teško da pešačimo, dok se naša braća i sestre bore za svoja prava na severu, dok gutaju suzavac. Želimo da na ovaj način iskažemo i pružimo podršku im podršku, da znaju da nisu sami, kazao je Mladenović.

Okupljeni nose transparente „Gračanica je uz braću i sestre sa severa“, „Braćo, i nas bole vaše rane“, „Sloboda za Radoša i Dušana“, „Srce Gračanice kuca za Srbe sa severa“, kao i „Predsedniče Vučiću,čuvaj našu Gračanicu“.

OGLASIO SE ADVOKAT MILJKOVIĆ: „Na fotografijama se jasno vidi da je Obrenović priveden pre početka sukoba“ (VIDEO)

Kosovska policija u petak 26. maja je nasilno uvela u zgrade opština albanske gradonačelnike koji su izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali što je dovelo do nezadovoljstva Srba i novih napetosti.

U ponedeljak 29. maja je tokom protesta u Zvečanu došlo do sukoba između tzv. kosovske policije i pripadnika KFOR-a sa građanima Srbima.
Tom prilikom povređeno više od 50 Srba i preko 20 pripadnika međunarodne mirovne misije.

Srbi koji proteklih dana mirno protestuju u Zvečanu, Zubin Potoku i Leposaviću zahtevaju da specijalne jedinice tzv. kosovske policije napuste sve četiri opštine i da albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština.

Od Srba uhapšenih posle sukoba u Zvečanu, dvojica su i dalje u pritvoru i prebačeni su u južni deo Kosovske Mitrovice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter