Izvor:
20.04.2019 u 19:51
0

OGROMNE KOLIČINE NOVCA NAĐENE KOD BIVŠEG PREDSEDNIKA: Evri, dolari i sudanske funte u ukupnom iznosu od preko 130 miliona dolara!

Velika količina novca pronađena je u kući svrgnutog predsednika Sudana Omara el-Bašira, koji je sada pod istragom zbog pranja novca, saopštili su tužioci.

Bezbednosne službe pronašle su evre, dolare i sudanske funte u ukupnom iznosu od preko 130 miliona dolara.

Bivši sudanski lider je stavljen u kućni pritvor nakon višemesečnih protesta koji su doveli do njegovog svrgavanja, a po izveštajima El Bašir se sada nalazi u zatvoru u Kobaru.

Izvor iz sudanskog pravosuđa izjavio je da su koferi sa više od 351.000 dolara, šest miliona evra i pet milijardi sudanskih funti (105 miliona dolara) pronađeni u kući el Bašira.

Slika prikazuje muškarce u vojnim uniformama kako stoje iznad nečega što izgleda kao nekoliko vreća punih gotovine.

Novac koji je bio prikazan novinarima, pronađen je u vrećama napravljenim za izdrže težinu od 50 kilograma žitarica.

Državni tužilac Sudana najavio je ranije danas da će biti formiran novi Odbor koji će se baviti nadgledanjem antikorupcijske istrage.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter