Izvor: Telegraf
23.04.2022 u 15:06
0

OHRABRUJUĆE! MMF i Svetska banka pohvalili Narodnu banku Srbije i način upravljanja krizom

Narodna Banka Srbije (NBS) je saopštila da je tokom sastanaka na Prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke, dobila pohvale za rezultate tokom kriza i ocenu da srednjoročni izgledi Srbije ostaju povoljni.

Delegacija na čelu sa guvernerom NBS, Jorgovankom Tabaković, uz učešće ambasadora u SAD Marka Ðurića, sastala se sa visokim predstavnicima MMF i SB, kao i s predstavnicima velikog broja investitora.

Ključne ocene date su tokom sastanaka sa zamenikom generalnog direktora MMF-a, Bo Lijem, i direktorom Sektora za Evropu MMF-a, Alfredom Kamerom. Delegacija se sastala sa timom MMF-a za Srbiju, a važni razgovori vođeni su i na sastancima Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta i Zajedničkog komiteta za razvoj, u okviru Konstituence Švajcarske.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Visoki zvaničnici Međunarodnog monetarnog fonda pohvalili su vlasti u Srbiji za odlične rezultate postignute i u uslovima velikih šokova“, saopštila je NBS. Ističu se ocene da je srpska privreda odlično sprovedena kroz pandemiju, te da je još jednom potvrđeno da ima dobar sistem upravljanja u kriznim situacijama.

SRBIJA NE BRINE ZA HRANU! Objavljene procene prinosa pšenice i kukuruza, zavisimo jedino od padavina!

Izdvojena je i ocena da je u 2021. fiskalni rezultat bio bolji od očekivanog, te da je i u aktuelnim uslovima u Srbiji očuvana stabilnost kursa dinara i finansijskog sektora.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter