Izvor: Blic.rs
05.12.2020 u 14:33
0

OLUJNA KOŠAVA, SUNCE, I SKOK TEMPERATURE: Vremenski rolerkoster nas očekuje u narednom periodu

Narednih desetak dana nas očekuje neizmenična serija neobično visokih temperatura za ovo doba godine i slabe kiše, a sve će biti začinjeno orkanskim naletima vetra u košavskom području, priča meteorolog Đorđe Đurić.

– Tokom vikenda u celoj Srbiji veoma toplo sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine. Najviše temperatura će biti 17 stepeni, a u Beogradu 15. Duvaće jugoistočni vetar, odnosno košava, ali je sada topla. Ipak, na jugu Banata košava će imati jake udare rkanskog karaktera. Izuzetak će biti Timočka i Negotinska krajina kao i Požeška kotilina gde se očekuje tmurno i maglovito vreme, a temperatura je tek jedan stepen – priča Đurić.

Kako je naveo, jaka i olujna košava posledica je izraženog gradijenta vazdušnog pritiska i to zbog ciklona iznad centralnog Mediterana, uz veoma nizak vazdušni pritisak i zbog veoma visokog vazdušnog pritiska sa istoka i severoistoka.

On je naveo da nas tokom noći u nedelju očekuje naoblačenje i da je to prva epizoda u seriji preokreta vremena koji nam sledi u narednoj sedmici.

OVO MORATE ZNATI

JEZIVO: U saobraćajnoj nesreći kod Tršića poginulo dete

DOČEK NOVE GODINE, DA LI ĆE GA BITI? Razne ponude, ali se čeka odluka nadležnih

UHAPŠEN MANIJAK IZ BAČKE PALANKE: Telefonom slao poruke, fotografije i video-zapise neprimerenog sadržaja

VESIĆ PODELIO LEPE VESTI: Posle 50 godina od obećanja, izgradnja metroa počinje dogodine!

– Tokom noći naoblačenje, a u ponedeljak nas očekuje kiša, ali ido kraja dana razvedravanje. Takvo vreme nas očekuje do kraja sedmice i temperatura će biti nešto niže u odnos za vikend od 7 do 13 stepeni, ali to je i dalje više u odnosu na prosek za ovaj deo godine – rekao je Đurić.

Košava će duvati i tokom većeg dela sledeće sedmice, a olujna će ponovo biti sredinom sledeće sedmice.

– Zbog očekivane olujne i orkanske košave, do kraja sedmice preporučuje se ogroman oprez na otvorenom i izbegavanje boravka u šumskim kompleksima, parkovima i na drugim kritičim mestima. Očekivani udari košave mogu da uslove materijalnu štetu i da ugroze ljudske živote i živote životinja. Ogroman oprez savetuje se i u saobraćaju, naročito na mostovima i nadvožnjacima, a naročito mogu opasni biti bočni udari vetra – kaže Đurić

Zbog uticaja ciklona sa centralnog Mediterana i Jadranskog mora, sledeće sedmice u Srbiji očekuju se i veoma česta prolazna naoblačenja sa kišom, a susnežica i sneg očekuju se samo na najvišim planinama. Kiše neće biti obilne jer Dinarske planine će zaustaviti proboj većeg dela ciklona sa Jadrana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter