Izvor: blic
09.06.2020 u 14:43
0

OPET NOVI GRAD I GRMLJAVINE Upozorenje meterologa: Čeka nas još jedan OLUJNI DAN! (VIDEO)

Dan nakon potopa koji je mnogima probudio teška sećanja na poplave 2014. godine meteorolozi ponovo najavljuju nevreme.

Kiša koja je sinoć napravila totalni kolaps u Beogradu očekuje se i danas, ali i sutra i to ne samo u prestonici.

Meteorolozi RHMZ upozoravaju danas na nestabilno vreme s pljuskovima i grmljavinom u toku dana, a lokalno se očekuju grad i velike količine padavina, od 20 do 30 mm za kratak vremenski period, ponegde i više.

Sličen prognoze ima i meterolog „Weather2Umbrella“ Đorđe Đurić.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

NEVREME POHARALO BEOGRAD Munje i gromovi zavili prestonicu u zavesu kiše! (VIDEO, GALERIJA)

DR KON IZDAO UPOZORENJE! VIRUS JE U CIRKULACIJI, NOVA ŽARIŠTA SU TUTIN I NOVI PAZAR!

PREMINUO DEČAK (2) IZ BEČEJA NA KOG JE NALETEO KVAD!

ASIMPTOMATSKI SLUČAJEVI RETKO ŠIRE KORONA VIRUS Stav je svetskih epidemiologa

VRUĆI RAZGOVORI U ĆIRILICI:SAZNAJEMO KOJI JE POLITIČAR BIO LJUBAVNIK MEDLIN OLBRAJT!

– Pred nama je i danas veoma nestabilan dan. Nakon suvog prepodneva, posle podne nestabilna atmosfera stvaraće nove grmljavinske sisteme i procese, uz pljuskove sa grmljavinom, ponegde i uz grmljavinske oluje i nepogode. Ponovo je moguć sinoćni scenario i to ne samo u Beogradu, već lokalno i u ostalim predelima Srbije, ponegde i uz pojavu grada – kaže meterolog Đurić za Informer i dodaje:

Visinska strujanja i danas će biti i veoma slaba, kaže, tako da će kumulonimbusi natapati ista područja više sati i iz tog razloga u svega sat, dva može pasti 20 do 40 mm, lokalno i preko 50 mm kiše po kvadratnom metru.

– Takve padavine su ekstremno obilne u veoma kratkom vremenskom intervalu. One ne mogu da izliju veće i srednje, pa ni manje reke, ali mogu da dovedu do stvaranja bujučnih tokova i do toga da kanalizacija ne prihvati ogromnu količinu vode, pa se strme ulice pretvore u bujične tokove, a niži delovi nađu pod vodom – kaže on.

I za sutra meterolozi RHMZ najavljuju da će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Samo će sutra ujutro i veći deo pre podneva na jugu i istoku biti uglavnom suvo. Vetar uglavnom slab, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 17, najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno, povremeno sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar uglavnom slab, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura oko 16, najviša dnevna oko 25 stepeni.

Smena sunca i pljuskova očekuje se čak do 17. juna, a do tada nas čeka promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa čestom pojavom kiše, lokalnih pljuskova i grmljavine.

Samo će za dane vikenda u većini mesta preovlađivati sunčano uz pojavu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom posle podne i uveče.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter