Izvor:
27.09.2019 u 09:48
0

OŠTRE MERE EVROPSKE UNIJE: Uvedene sankcije još sedmorici zvaničnika Venecuele!

Evropska unija uvela je sankcije sedmorici članova bezbednosnih i obaveštajnih služba Venecuele zbog sumnje da su umešani u torturu i druge oblike kršenja ljudskih prava.

EU navodi da su četiri od sedam pripadnika službi kojima preti zamrzavanje imovine i zabrana putovanja, povezana sa smrću kapetana Rafaela Akoste Areavlja, mornaričkog oficira koji je navodno bio izložen mučenju u zatvoru u Venecueli.

Sada se na listi sankcija EU zbog krize u Venecueli nalazi ukupno 25 osoba, prenose svetski mediji.

Šefica spoljne politike EU Federika Mogerini kaže da je "regionalni uticaj krize bez presedana i da postoje ozbiljni rizici po bezbednost u regionu".

Ona je rekla da je EU spremna da proširi sankcije kako bi ohrabrila političku tranziciju i održavanje predsedničkih izbora, ali da se one mogu i smanjiti ako se načini napredak.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter