Izvor:
19.10.2018 u 20:27
0

OTKAZANAn JOŠ JEDNA VOJNA VEŽBA JUŽNE KOREJE I SAD: Pružena prilika da se ostvari diplomartski napredak sa Severnom Korejom!

Pentagon i Južna Koreja otkazuju još jednu ovogodišnju vojnu vežbu, navodeći kao razlog nastojanje da se ostvari diplomatski napredak sa Severnom Korejom.

Portparolka Pentagona, Dejna Vajt izjavila je da Vašington i Seul otkazuju vazdušne vežbe poznate kao "Obazrivi As" kako bi pružili svaku priliku za nastavak diplomatskog napretka.

Ova izjava je usledila u vreme kada se šef Pentagona Džejms Matis nalazi u Singapuru na sastanku sa ministrima odbrane azijskih zemalja.

Vežbe "Obazrivi As" se održavaju na godišnjem nivou, a prošle godine su održane u decembru.

Pentagon je u junu otkazao vežbe "Čuvar slobode" nakon što je američki predsednik Donald Tramp iznenada kazao da ne odobrava te vežbe, navodeći da su one provokativne i skupe.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter