Izvor:
07.02.2017 u 19:36
0

Otkriven identitet napadača  iz Luvra: EGIPĆANIN „PROPEVAO“ U POLICIJI!

Osumnjičeni muškarac koji je uhapšen nakon što je u petak napao vojnike kod ulaza u muzej Luvr, u Parizu, konačno je progovorio i otkrio svoj identitet, kažu izvori francuskog pravosuđa.

On je do sada odbijao da govori, podseća Rojters.

– Tokom trećeg saslušanja juče, osumnjičeni je pristao da počne da govori sa istražiteljima, saopštio svoj identitet i prvu verziju činjeničnog stanja – izjavio je pravosudni izvor britanske agencija.

Osumnjičenog je u petak francuski vojnik pogodio u stomak i teško ranio, jer je mačetom prethodno nasrnuo na drugog vojnika iz redovne patrole kod čuvenog muzeja, uzvikujući "Alahu akbar", preneo je AP.

Na osnovu podataka iz njegovog telefona i zahteva za vizu, veruje se da je reč o Abdalahu El-Hamamiju (29), Egipćaninu koji živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a u Francusku je ušao legalnim putem, letom iz Dubaija, 26. januara.

Istražitelji veruju da je on iznajmio skup apartman u blizini Jelisejskih polja.

Policija je ispitala i njegov nalog na Tviteru nakon što je desetak poruka objavio na arapskom u minutima uoči napada, a u jednoj od njih je napisao: "U ime Alaha… za našu braću u Siriji i borce širom sveta".

AP je preneo i da je penzionisani policijski general Reda El-Hamami iz Kaira rekao francuskoj agenciji da veruje da je osumnjičeni njegov sin Abdalah, koji se nalazi, kako tvrdi, u Parizu na poslovnom putu, ali je naglasio da nije bilo naznaka da je njegov sin radikalizovan.

Tanjug.rs
Foto: Twitter/FRANCE24, HuffingtonPost

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter