Izvor:
06.05.2017 u 21:48
0

OVAKO JE PLANIRAN ATENTAT NA KIMA: Unajmljen drvoseča kome su hteli da plate 740.000 dolara!

Severna Koreja optužila je SAD i Južnu Koreju da su pokušali izvesti atentat na Kim Džong-una a Pjongjang tvrdi da su agenti CIA organizovali atentat tako da su drvodelju iz Severne Koreje pod imenom Kim masno platili da ubije vođu i da su ga snabdeli "biohemijskim supstancama i radioaktivnim materijalima".

Atentat, naravno, nije uspeo, ali nigde se ne navodi gde je zapelo i koja je sudbina zadesila atentatora. CIA i službena Južna Koreja odbili su da komentirišu optužbe.

Priča je navodno počela u junu 2016. godine kada su agenti CIA i njihove kolege iz Južne Koreje upoznali Korejca koji je radio u drvnoj industriji u ruskom gradu Habarovsku. Pjongjang tog čoveka naziva Kim, a povremeno i "ljudski šljam".

Navodno su ga vrlo brzo nagovorili da učestvuje u pokušaju atentata. U tome je pomogao i keš koji su mu dali.
Kim se vratio u Pjongjang gde je tokom 2016. godine sa južnokorejskim agentima dogovarao na koji način će doći do oružja i gde će tačno izvršiti atentat. Predložene lokacije su bile mauzolej ili vojna parada.

U martu i aprilu 2017. Kim se susreo sa agentima u kineskom gradu Dandongu. Dobio je novi telefon i još novca. Šta se dalje događalo, ostaje nejasno. Oružje je navodno trebaloo da dobije početkom maja, ali tu se sve završava.

"Kako znamo da je CIA bila u igri? Jedino oni mogu proizvesti takvo oružje", piše saopštenju državnog ministarstva i dodaje se da je Južna Koreja finansirala dobar deo operacije.

Sa druge strane, Kim da je ubio Kima, bio bi bogatiji za otprilike 740.000 dolara.

Index.hr
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter