Izvor:
25.05.2019 u 10:52
0

PAKISTANSKI PREMIJER IMRAN KAN: Rat nije rešenje ni za kakav problem!

Pakistanski premijer Imran Kan upozorio je na rizik od sukoba u regionu, posle posete Islamabadu šefa iranske diplomatije Mohameda Džavada Zarifa, do koje je došlo u vreme eskalacije tenzija u odnosima Vašingtona i Teherana.

U odnosima Irana i SAD, koji podržava Saudijsku Arabiju, regionalnog rivala Teherana, došlo je do porasta napetosti posle napada na dva naftna tankera u području Persijskoh zaliva ranije ovog meseca, za koji je Vašington okrivio Iran.

SAD su poslale nosač aviona i dodatnih 1.500 vojnika u Persijski zaliv, što je podstaklo strahovanja od izbijanja sukoba u regionu.

Kan, koji se zalaže za poboljšanje napetih odnosa Pakistana i Irana, rekao je da je bio zabrinut zbog "rasta tenzija" u Persijskom zalivu, ali nije izričito pomenuo SAD ili Saudijsku Arabiju.

On je naglasio da rat nije rešenje ni za kakav problem. Dalja eskalacija tenzija u regionu, koji je već nestabilan, nije ni u čijem interesu. Sve strane moraju da pokažu maksimalnu uzdržanost u trenutnoj situaciji – navodi se u saopštenju iz Kanovog kabineta.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter