Izvor:
13.11.2018 u 09:15
0

PANIKA U FRANKFURTU ZBOG OPASNE MATERIJE: Hlorovodonična kiselina iscurila u industrijskoj zoni, primorala građane da ne izlaze iz kuća i drže zatvorena vrata i prozore!

Lokalno stanovništvo u Frankfurtu upozoreno je da ostane u kućama i da drže zatvorena vrata i prozore nakon informacije da je iscurila hlorovodonična kiselina u gradskoj industrijskoj zoni.

Incident se dogodio u zoni Grishajm u utorak ujutru, prema rečima vatrogasaca. Do curenja kiseline došlo je nakon što se prevrnuo kamion sa opasnom materijom. Putevi su zatvoreni.

Vatrogasci su uspeli da zaustavi curenje i situacija je sada stabilna.

– Vrata i prozori na treba da budu zatvoreni – navodi se u upozorenju vatrogasaca.

Specijalci nisu našli opasne elemente u okolini, rekla je policija, dodajući da je upozorenje ubrzo ukinuto.

Tokom 'policijskog' časa ljudi su počeli da dele video-snimke sa praznim ulicama u svom komšiluku.

Hlorovodonična kiselina je jaka korozivna supstanca koja se koristi kao laboratorijski reagens. Kratkoročno udisanje može izazvati iritaciju nosa, očiju i iritaciju disajnih puteva.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/feuerwehrffm/Printsreen/bumbesje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter