Izvor: kosovo-online
08.04.2024 u 09:58
0

PARIZ JE PRILIKA DA SE PONOVE ARGUMENTI PROTIV ČLANSTVA KOSOVA: Branko Branković izjavio je nema razloga da se zaoštrava politička situacija

Diplomata i bivši ambasador Srbije u Ujedinjenim nacijama Branko Branković izjavio je za Kosovo onlajn da predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Parizu nema razloga da zaoštrava političku situaciju sa Francuskom jer je priznala Kosovo, ali da je to prilika da na najvišem nivou ponovi argumente Beograda protiv ulaska Prištine u Savet Evrope.

Prema najavama, kaže, akcenat posete biće na ekonomskoj saradnji, što je Srbiji vrlo važno.

„Mi tražimo i hoćemo da imamo što više investicija, jer glavna ulaganja stvaraju dohodak. Nemamo razloga da sa Francuzima idemo u zaoštravanja na političkom planu, jer su oni priznali Kosovo. Ali, to je prilika da se i u vezi sa Savetom Evrope kaže mnogo šta, ali u vezi sa Srebrenicom. Možemo da kažemo na najvišem nivou šta znači prijem Kosova u Savet Evrope. Nije da oni to ne znaju, ali moramo im stalno govoriti da imaju duple standarde, a dupli standardi nikad ništa dobro nisu doneli“, istakao je Branković.

TROPSKI DANI U APRILU, A ONDA U MAJU: Leto će biti znatno toplije nego što smo navikli!
Ukazao je da zapadne zemlje shvataju sve što Srbija govori, ali da će, dokle god je ovakva aktuelna svetska politika – ostajati pri svojim stavovima.

„Vidite na primeru Ukrajine da prave enormne gluposti sa naoružavanjem te zemlje. Oni moraju da ostanu pri pojedinim stavovima, jer kada ovo oko Ukrajine počne da se raščivijava, sve moguće evropske vlade i oni koji su na vlasti moraće da padaju ’kao kruške’, a njima se vlast ne gubi. To je u suštini, u svakoj od država borba za vlast, ne toliko za državu, već za ostanak na vlasti“, rekao je Branković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter