Izvor:
07.02.2017 u 15:52
0

PARIZ u PLAMENU: Policajci SILOVALI mladića, građani PRAVDU traže na ulici! (VIDEO)

U pariskom predgrađu Sen Deni izbili su neredi i protesti zbog seksualnog zlostavljanja 22-godišnjeg mladića koga su četiri policijska službenika napala tokom rutinske provere identiteta.

Prizori zapaljenih automobila, razbijenih izloga i intervenicija naoružanih policajaca dominiraju ulicama ovog predgrađa na kojima ljudi izražavaju svoje ogorčenje zbog incidenta u kome je pretučen mladić, identifikovan samo kao Teo, a zatim navodno i silovan palicom.

Transparenti na kojima piše "Pravda za Tea", i grafiti protiv policijske brutalnosti nalaze se po čitavom području.

– Iako hiljade policajaca radi svoj posao kako treba. Previše hapšenja završi se kao noćna mora za neke mlade ljude. Moramo hitno pronaći rešenje – rekla je Stefani Stephane Trusel, socijalistkinja koja je zadužena za ovu regiju.

Ranije u ponedjeljak, veliki broj protestanata marširao je iz žrtvine kuće do policijske stanice. Demonstarnti su pevali "Marseljezu" i uzvikivali slogane protiv policijske brutalnosti. Teo je odveden na lečenje u bolnicu, gde je došao sa krvarenjem i konstatovana mu je nesposobnost za rad 60 dana.

On tvrdi da je u više navrata ponižen nakon napada, i primoran da sedi u policijskom automobilu, a zatim i u policijskoj stanici, uprkos akutnom bolu, pre nego što je službenik u stanici shvatio ozbiljnost njegove povrede.

Uznemirujući incident je snimljen iz daljine, a video je emitovan na „Le Parizijen“ televiziji, zajedno sa izjavama očevidaca.

Protiv četvorice policajaca potignuta je optužnica za napad, dok se jedan tereti i za silovanje. Svi su negirali optužbe.

Kurir.rs
Foto: youtube printscreen/ruptlytv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter