Izvor:
09.03.2019 u 11:25
0

PENTAGON PRETI : Teške posledice za Tursku u slučaju da se kupovina ruskog protivraketnog sistema S-400 realizuje!

Pentagon je zapretio Turskoj "teškim posledicama" u slučaju da se kupovina ruskog protivraketnog sistema S-400 realizuje, prenosi americki list "Hil".

Portparol Pentagona Čarls Samers izjavio je i da će se ta kupovina izuzetno loše odraziti na celokupnu vojnu saradnju SAD i Turske.

Turska, koja je članica NATO-a, planira da kupi ruski raketni sistem, dok SAD pokušavaju da je ubede da se umesto toga odluči za njihov sistem "Patriot".

Samers je rekao da, ako Turska kupi S-400, neće dobiti borbene avione F-35, kao ni sistem "Patriot".

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je odbacio te navode rekavši da je odluka već doneta.

S-400 je gotova stvar, nema povratka. Postigli smo dogovor s Rusima – rekao je Erdogan. – Imamo u planu zajedničku saradnju. Možda posle S-400 bude i S-500 – dodao je.

Turska je partner u proizvodnji F-35. Delovi aviona se prave u toj zemlji i Turska bi trebalo da dobije 116 borbenih aviona pete generacije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter