Izvor: Alo.rs
10.02.2024 u 11:20
0

LAGAO DA JE SLEP DA BI DOBIJAO INVALIDSKU PENZIJU: Od države uzeo 90.000 erva

Penzioner iz Pijemonta osumnjičen je da je 34 godine varao državu tako što je lagao da je slep na osnovu čega je primao invalidsku penziju.

OCA SU MI ODVELI U BOLNICU: Oglasio se sin penzionera iz Zrenjanina nakon eksplozije

Muškarac koji ima oko 84 godine otkriven je u prevari nakon što je policija otkrila da se sam kreće ulicom, bez pomagala za slepa lica, ali da i dalje podiže svoju invladisku penziju.

Istraga je počela pre nekoliko meseci nakon prijave o lažnoj slepoj osobi.

olicija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog dela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zaplenu 90.000 evra koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva lekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog slepila. Penzioner

je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je pre četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slep.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter