Izvor:
15.01.2018 u 17:51
0

Peskov: Stručnjaci će proceniti bezbednost škole u Permu!

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov veruje da bi zaključke o bezbednosnim merama o školi trebalo izneti nakon okončanja istrage o današnjem napadu u srednjoj školi u Permu.

"Neka ruska Garda i Ministarstvo unutrašnjih poslova prvo ispitaju stvar i procene da li je bezbednost u školi u Permu bila na odgovarajućem nivou, imajući u vidu da tuča učenika nije napad na školu spolja. Nemojte da iznosimo amaterske zaključke, već sačekajmo da stručnjaci formulišu svoje mišljenje", rekao je Peskov novinarima, prenosi TAS S.

U današnjoj tuči noževima u srednjoj školi u Permu povređeno je 15 učenika, a njih 12 je hospitalizovano, saopštila je administracija grada.

Mediji su ranije javili da su za napad noževima u školi odgovorna dva učenika te škole, saopštili su lokalni zvaničnici.

Kako se navodi, oni su započeli svađu uz upotrebu hladnog oružja, a ostali učenici i nastavnica su pokušali da ih zaustave, i tako su i sami zadobili povrede.

Do svađe je došlo za vreme časa, navodi agencija RIA Novosti.

Iz škole je evakuisano 700 ucenika, a nastava je obustavljena.

U toku je istraga, prenosi TAS S.

Ruski mediji su prvobitno javili da su dva maskirana napadača ranila noževima osam učenika i nastavnicu.

Napadači su privedeni.

Dvoje ranjenih, jedan učenik i pedagog imaju teže povrede i u toku su operacije, dok se ostalima pruža neophodna pomoć.

Kako prenosi TAS S pozivajući se na kancelariju gradonačelnika, napadači su izveli napad za vreme nastave, a deci se trenutno ukazuje pomoć.

Formiran je krizni štab na čije čelu je gubernator Maksim Rešetnjikov.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter