Izvor: Alo.rs
21.09.2023 u 10:36
0

PLAĆALA RAČUNE KOMŠIJI 6 GODINA, A NIJE ZNALA: Greška na brojilima je papreno koštala – šta sad?

Penzionisana babica je šest godina plaćala komšijine račune za struju zbog brojila.

Džudit Stener (72) iz ​​Mančestera je rekla je da je bio „malo maraton“ da se reši situacija sa računima za struju, zbog ukrštenog brojila.

Videla je da su njeni računi porasli sa 60 funti mesečno na više od 400 funti, ali joj je rečeno da je „korisnica visoke energije“, što ju je navelo da smanji potrošnju energije. Te metode su uključivale retko kuvanje kod kuće i isključenje grejanja tokom zime.

Džudit, majka dvoje dece, rekla je da je ušla u „fazu da ti niko ne veruje i niko ne sluša“ dok se borila da reši problem, a njeni računi su rasli uprkos tome što je postala „malo opsesivna da sve isključuje sve vreme“ „.

Njena ćerka Semra Kurutac prenela je pitanje poslaniku, Afzalu Kana, koji je pokrenuo njen slučaj u Donjem domu.

Nakon te intervencije otkriveno je da je ona plaćala račune za struju četvoročlanoj porodici u komšiluku tokom šest godina koliko je živela u stanu.

Postavljeno je pitanje koliko drugih ljudi doživljava sličan tretman sa drugim kompanijama, uključujući energetske kompanije.

Rekla je da se uselila u stan 2016. godine, ali je greška postala očiglednija 2018. i 2019. godine kada je došlo do povećanja njenih računa nakon što joj se ova porodica doselila u komšiluk.

Ona je rekla da se oseća kao da joj  je „težina pala sa ramena“ posle intervencije u Donjem domu, rekavši: ‘Prošla sam plakanje, prošla sam vikanje, jednostavno uđeš u fazu ukočenosti da niko ti ne veruje i niko ne sluša, šta da radim“.

Ali, kako kaže na sreću, kada joj je ćerka sa svojim partnerom, uzela stvari u svoje ruke, to je rešeno.

Trebala sam ranije to da uradim, rekla je ona.

„Bio je to pomalo maraton i veoma sam zahvalna svima, ali se samo nadam da postoji moguća šira implikacija da bi moj slučaj mogao biti pozitivna pomoć za druge ljude“, zaključila je Džudit.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter