Izvor:
03.11.2016 u 23:52
0

Početak je bio loš, ali je zato završnica šampionska: Novak Đoković posle preokreta prošao među osam najboljih u Parizu

Novak Đoković i dalje drži sudbinu u svojim rukama. Najbolji svetski teniser plasirao se u četvrtfinale turnira masters serije u Parizu, a ceh je platio Bugarin Grigor Dimitrov – 4:6, 6:2, 6:3.

Plesao je Srbin po ivici u prvom setu, motivisani Bugarin je igrao dobar tenis i iskoristio sve svoje šanse. Imao je problem Đoković i sa povredom na početku drugog seta, ali je na kraju došao do zaslužene pobede i plasmana u dalju fazu takmičenja.

To znači i da drugoplasirani Britanac Endi Mari mora još mnogo znoja da prolije i trijumfuje u Parizu, a Đoković da ispadne pre finala kako bi preuzeo prvo mesto na ATP rang listi.

Ovo je Đokoviću bila šesta pobeda u sedmom okršaju protiv Dimitrova, tako da je Bugarin zadržao status „redovne mušterije“. Sledeći protivnik srpskog tenisera u četvrtfinalu Pariza biće još jedan stari znanac – Hrvat Marin Čilić.

Večeras je Đoković igrao sve bolje kako je vreme odmicalo, a u trećem setu je igrao na prepoznatljivom nivou. Morao je dosta da se pomuči, ali je na kraju, zahvaljujući sigurnom servisu i smanjenom broju grešaka, osigurao pobedu.

U prvom setu bugarski teniser je bio bolji, dok je Đoković vozio u kontra-ritmu. Svetski broj jedan grešio je kod udaraca koje inače izvodi kao od šale. Znao je Dimitrov to da iskoristi na pravi način, mada je i on na momente još jednom pokazao koliko ume da bude nestabilan. Dok je Bugarina služio servis, diktirao je tempo, ali je to otprilike stalo negde posle prvih par gemova drugog seta. Poveo je Đoković sa 3:0 u drugom delu meča, a već nakon sledećeg gema, Srbin je uzeo medicinski tajm-aut zbog problema sa kolenom.

Ipak, i posle pauze nastavio je najbolji svetski teniser u istom ritmu, tako da je brzinski završio ovaj deo meča i došao do izjednačenja.

Mozzart sport
Foto: ATP World tour

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter