Izvor:
18.05.2017 u 03:51
0

POLJACI KRENULI AVIONIMA NA RUSE: Podigli lovce na rusku izviđačku letelicu!

Poljski lovci presreli su iznad Baltičkog mora ruski izviđački avion, izjavio je portparol poljskog vojnog vazduhoplovstva Marek Kvjatek u programu poljske televizije.

„Piloti aviona F-16 su alarmirani o neidentifikovanom avionu koji je leteo sa isključenim primopredajnikom i nije odgovarao na pokušaje da se sa njim uspostavi radio-veza“, rekao je Kvjatek.

„U vazduh se podiglo nekoliko dežurnih lovaca koji su identifikovali ruski avion Il-20M koji je leteo u pravcu Kalinjingrada“, dodao je on.

Il-20M je avion za radio-elektronsko obaveštavanje. Izviđački avion Il-20, koji je izgrađen na osnovu putničkog aviona Il-18, ušao je u upotrebu 1969. godine.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter