Izvor: novosti
26.01.2024 u 14:17
0

POLJOPRIVREDNICI PRAVE OBRUČ OKO PARIZA: Traktori na ulicama, saobraćaj u kolapsu

OLjOPRIVREDNICI su danas blokirali A1, jedan od glavnih auto-puteva koji povezuje Pariz sa severnim gradom Lilom, Beneluksom i Velikom Britanijom, zbog čega su nastale kilometarske gužve, što su prvi problemi u saobraćaju koje su izazvali najnoviji protesti u glavnom gradu Francuske.

Sindikati poljoprivrednika za danas su pozvali na blokade puteva u i oko Pariza, kako bi pojačali pritisak na vladu koju poljoprivrednici optužuju da im ne pomaže dovoljno da se nose sa, kako kažu, niskim cenama hrane i oštrim regulativama

UKRAJINSKI UZURPATORI POSLATI DA ŠIRE NEMIR U SRBIJI: Zaustavljeni na Horgošu, imaju jasna nacistička obeležija

 

Zbog blokade puta A1 severno od Pariza već jutros se stvorila kolona duga oko četiri kilometara, saopštilo je ministarstvo saobraćaja. Na društvenim mrežama pojavili su se i snimci traktorista koji tvrde da idu ka Le Manu, glavnom gradu departmana Sart u regionu Loare na Zapadu Francuske.

Mediji u Francuskoj prenose da su poljoprivrednici u ranim jutarnjimk satima postavili blokade i na raskrsnicama južno od Pariza, a da će glavni protesti početi rano posle podne.

Vlada je saopštila da će objaviti mere usmerene ka obuzdavanju nezadovoljstva poljoprivrednika kasnije danas, a očekuje se da će se premijer Gabrijer Atal obratiti u toku dana. Francuska vlada, za sada, nije saopštila gde i kada će Atal govoriti i kakve mere će biti objavljene, preneo je Informer.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter