Izvor:
28.08.2017 u 22:49
0

POSLEDICE HARVIJA: Jedna od najvećih svetskih reosiguravajućih kuća procenila štetu!

Reosiguravajuća kompanija "Hanover Re" sasopštila je danas da se procenjuje da su štete od uragana i tropske oluje Harvi koja je pogodila Hjuston i teksašku obalu Meksičkog zaliva znatno manje od šteta koje su ranijih godina nanele snažne oluje Nju Orleansu i Njujorku.

"Hanover Re", jedna od najvećih svetskih reosiguravajućih kuća, navela je da su osigurani gubici od uragana Katrina iz 2005. godine iznosili oko 80 milijardi dolara, dok su gubici od uragana Sendi iz 2012. bili 36 milijardi dolara, prenosi agencija Rojters.

"U slučaju uragana Harvi, u pogledu obima štete daleko smo od Katrine i Sendija", rekla je portparolka reosiguravajuće kompanije.

Osigurani gubici od Harvija se sada procenjuju na manje od tri milijarde dolara, navodi Rojters pozivajući se na osobu upoznatu sa preliminarnim procenama na tržištu osiguranja, koja je tražila da ne bude imenovana pošto ova industrija još uvek procenjuje štete, a oluja nastavlja da hara SAD-om.

Prema izveštajima meteoroloških službi, Harvi će danas izručiti više kiše na Hjuston, pogoršavajući situaciju s poplavom koja je paralisala četvrti najveći grad Sjedinjenih Država, prisilila hiljade ljudi na beg i podigla vodostaje reka do nivoa koji nisu zabeleženi vekovima, navodi britanska agencija.

Tanjug
Foto: Twitter/M A Nöthem‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter