Izvor:
03.01.2019 u 17:05
0

POSLEDNJIM ATOMIMA SNAGE DO POBEDE: Đoković se namučio, ali posle preokreta pobedio Basilašvilija!

Srpski teniser će se sutra za finale boriti sa Špancem Robertom Bautistom Agutom, koji je savladao Švajcarca Stena Vavrinku – 6:4, 6:4.

Današnji Novakov meč sa 21. igračem sveta u velikoj meri je ličio na jučerašnji protiv Martona Fučoviča. Kao i Mađar, i Gruzin je bolje počeo meč i osvojio prvi set, a u oba slučaja je Đoković napravio preokret.

Đoković ponovo nije igrao na željenom nivou. Daleko je od igre koja ga je u drugoj polovini 2018. godine vratila na svetski teniski presto.

Nole se naročito u početku loše kretao, promašivao čak i lake udarce, servis ga nije služio… Basilašvili, teniser u usponu, to je iskoristio, napravio dva brejka i poveo 4:1. Srbin je vratio jedan, ali to nije bilo dovoljno, pa je Gruzin poveo (6:4).

Najbolji svetski teniser se probudio na vreme. Istina, i dalje nije blistao, ali je brejk prednosti stečen na početku drugog seta (2:0) uspeo je da pretvori u izjednačenje (6:4).

Kako je vreme u trećem setu odmicalo, Novak je delovao sve umornije. Utisak je bio da je crpeo poslednje atome snage da slomi rivala. I uspeo je.

Đoković je u uvodu odlučujućeg seta napravio brejk, ali ga odmah zatim i pretrpeo (1:1). Međutim, kada je rivalu ponovo oduzeo servis za 3:2, za Basilašvija više nije bilo povratka. Srpski teniser je bez problema priveo meč kraju.

Bio je to njihov drugi susret i drugi trijumf Srbina. Prethodno su se sreli prošle godine u Rimu (6:4, 6:2).

Još dva koraka za Novaka do treće titule u Dohi…

Đoković i Bautista Agut, trenutno 24. igrač sveta, sastajali su se osam puta, Španac je pobedio samo jednom, i to 2016. u Šangaju. Novak je dobio pet mečeva pre toga i dva posle toga, 2017. u Rimu i 2018. na Rolan Garosu.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter