Izvor:
21.02.2017 u 21:07
0

Posthumno: PUTIN ODLIKOVAO ČURKINA ZA HRABROST

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas uredbu o posthumnoj dodeli Ordena za hrabrost šefu ruske misije pri UN Vitaliju Čurkinu, koji je u ponedeljak iznenada preminuo u Njujorku, javio je TAS S.

Pres služba Kremlja navela je da mu se Orden dodeljuje za "posvećenost, principijelnu nepokolebljivost i visoki profesionalizam koje je iskazao u svojstvu stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama".

Ranije danas, Putin je uputio saučešće Irini Čurkin, udovici preminulog diplomate, i njegovoj deci, Anastaziji i Maksimu.

Prema njegovim rečima, Čurkin je bio jedan od najistaknutijih diplomata koji se "brilijatno" nosio sa svojim zadacima.
http://images.happytv.tv/var/resizes/Aleksandar%20Curkin.jpg?m=1476522483
Njegova prevremena smrt, smatra ruski predsednik, nenadoknadiv je gubitak za rusku spoljnu politiku.

Čurkin je, naglasio je ruski predsednik, bio jedan od najistaknutijih diplomata, veliki profecionalac, "čovek dubokog intelekta i izvanredne energije, osoba velikog šarma i osećaja za humor, koja je uživela veliko poštovanje svojih kolega i imala ogroman autoritet među stranim partnerima".

Putin je dodao da je "teško preceniti" Črukinova dostignuća u različitim visoko rangiranim poslovima u Ministarstvu spoljnih poslova i u inostranstvu, ali je svoje mogućnosti "najblistavije" iskazao kada je služio kao ruski ambasador u UN.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je šef ruske misije pri UN Vitalij Čurkin juče iznenada preminuo u Njujorku, samo dan pre svog 65. rođendana, preneli su ruski mediji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter