Izvor:
21.02.2017 u 21:29
0

BURA U CIA: Obaveštajac dao otkaz jer neće da radi za Trampa!

Jedan dugogodišnji analitičar američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) objavio je danas da je dao otkaz u Agenciji jer "ne može u dobroj veri" da služi administraciji američkog predsednika Donalda Trampa.

Analitičar Edvard Prajs napisao je za Vašington post da je na njegovu prošlonedeljnu odluku uticala kombinacija Trampove retorike iz vremena predizborne kampanje i nekih od njegovih prvih poteza na funkciji predsednika SAD.

Prajs je naročito kritikovao Trampov govor pred Memorijalnim zidom heroja u sedištu CIA, dan po stupanju na dužnost predsednika, u kojem je tvrdio da je na njegovoj inauguraciji bilo mnogo više ljudi nego što su mediji preneli.

Taj bivši službenik CIA pomenuo je i Trampovu reorganizaciju američkog Saveta za nacionalnu bezbednost prošlog meseca i opisao je kao smanjivanje uticaja obaveštajnih zvaničnika.

Prajs je radio u CIA od 2006. godine, a bio je i službenik Saveta za nacionalnu bezbednost od 2014. godine do nedavno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter