Izvor:
03.11.2017 u 23:27
0

PREDSEDNIK UKRAJINE RAKETNIM SNAGAMA: Budite spremni da se vratite u Donbas!

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko posetio je vojnu kasarnu u Kijevskoj oblasti i izjavio da u slučaju potrebe raketne snage i artiljerija treba u svakom trenutku da budu spremne da se vrate na liniju razgraničenja sa Donbasom.

„Treba da stičemo veštinu brzog reagovanja i napredovanja, raspoređivanja artiljerijskih i raketnih sistema. Vas su povukli sa linije razgraničenja, ali treba da budu spremni da se vrate i stupe u borbu u svakom trenutku“, rekao je Porošenko.

Stalni predstavnik sapoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušilin u razgovoru sa RT prokomentarisao je izjavu predsednika Porošenka.

„Nažalost, vidimo sa jedne strane sabotažu i imitaciju realizacije Minskog sporazuma na sastancima kontakt-grupe, a sa druge pokušaje zapadnih pokrovitelja kao što je Kurt Volker da kažu da u pregovaračkom procesu nema potrebe da učestvuju DNR i LNR, između ostalog povodom povlačenja kontingenta UN, nedopustivo je i kosi se sa zdravim razumom. Sada stiže i vojna retorika od strane predsednika Ukrajine. To na, naravno, tera da mislimo o bezbednosti naših granica“, naglasio je on.

Ranije je ukrajinski predsednik izjavio da će se 130.000 vojnika koji su u rezervi operativno vratiti u slučaju zaoštravanja situacije u Donbasu.

Prema Minskom sporazumu strane su se dogovorile da povuku teško naoružanje, uključujući artiljerijske sisteme kalibra većeg od 100 mm kako bi stvorili duž linije razgraničenja u Donbasu 30-kilometarsku zonu bezbednosti.

Sputnjik Srbija
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter