Izvor: Kurir
28.10.2023 u 19:21
1

PRIČA SE PRIČA DA RUSI DOLAZE: Došli smo zbog rata! Evo kako traže stanove – RUSKI JEZIK se ČUJE ŠIROM SRBIJE

Poslednjih meseci čulo se kako "Rusi odlaze". To je najviše zabrinulo stanodavce iz Srbije, a zakupci su se ponadali padu cena. Ipak, nove okolnosti niko nije mogao da predvidi - rat Izraela i Palestine!

Da nova velika grupa Rusa stiže u Srbiju vidi se po Facebook grupi „Za Ruse u Srbiji“, koja broji 26.000 članova, a već danima je preplavljena objavama u kojima se neki novi Rusi raspituju za smeštaj i poslove u Srbiji, i to ponajviše iz sukobom pogođenog Izraela.

Najviše njih, koji najavljuju svoj dolazak unapred tražeći smeštaj, a poneki i posao, kažu da su iz oblasti u blizini Gaze, ali i susednih zemalja. Zanimljivo je i da je nekoliko njih obelodanilo da u Srbiju dolaze zbog vize.

– Zbog nedavnih događaja u Izraelu (a živimo na granici sa Izraelom), ja i muž smo se odlučili da se preselimo u Crnu Goru ili Srbiju. Muž mi je iz Moldove, ja sam iz Rusije. Treba da dodjemu u te zemlje da bi ja dobila VN, a potom i oboje vize za Portugal. Pobegli smo od rata u Rusiji, i sada opet bežimo od rata, istakla je na grupi jedna Ruskinja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PRIČA SE PRIČA DA RUSI DOLAZE: Došli smo zbog rata! Evo kako traže stanove – RUSKI JEZIK se ČUJE ŠIROM SRBIJE”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter