Izvor: Tanjug
05.06.2020 u 14:24
0

PROBIJENA LEVA CEV TUNELA ČORTANOVCI! Mihajlović: Na jesen naredne godine od Beograda do Novog Sada za pola sata!

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović prisustvovala je danas probijanju leve cevi tunela Čortanovci, u okviru projekta izgradnje brze pruge izmedju Beograda i Budimpešte.

Mihajlović je istakla da je reč o najtežoj deonici na železničkim gradilištima u ovom delu Evrope, na kojoj se radilo i u vreme epidemije korona virusa, a i danas se radi u tri smene.

– Ovo je primer dobrog gradilišta i poslovanja najboljih svetskih kompanija, ponosna sam što zajedno sa njima rade i naše kompanije i što naši radnici mogu da uče i stiču iskustva za nove projekte. Na jesen sledeće godine od Beograda do Novog Sada putovaćemo 30 minuta –  rekla je ona, saopštilo je Ministarstvo.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

Danas u ponoć ističe rok za prijavljivanje za 100 evra

SRBI VEĆ PAKUJU KOFERE ZA GRČKU A za aranžmane sada trebate izdvojiti ovoliko!

NA SASLUŠANJU O POLITIČARU PEDOFILU: Igor Jurić danas daje iskaz pred Višim javnim tužilaštvom!

ŠTA KUVAMO DANAS Njegovo veličanstvo PAPRIKAŠ!

PRVE FOTOGRAFIJE KUĆE STRAVE! Novi detalji o OTMICI DEVOJČICE SA KOSOVA I MALE MEDLIN! (GALERIJA)

Dodala je i da će na jesen početi izgradnja treće deonice brze pruge od Novog Sada do Subotice.

– Vlada Srbije obezbedila je sve potrebno za nastavak gradnje – garancije, novac, projekte – rekla je ona.

Probijanju tunela prisustvovao je i Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je rekao da su uloženi ogromno znanje, trud i rad da bi se danas videlo svetlo na kraju tunela.

– Ovaj projekat je važan za celu zemlju i posebno za Vojvodinu. Radi se svakog dana i radovi će biti završeni u planiranom roku – rekao je Mirović.

Direktor ruske kompanije „RŽD internešenel“ za Srbiju, Mansurbek Sultanov, zahvalio je Vladi Srbije na velikoj podršci u realizaciji ovog projekta.

– Ova pruga ostaće na stotine godina budućim generacijama. Radovi se izvode i pre roka i verujem da ćemo se u najbližoj budućnosti voziti brzim vozom – rekao je Sultanov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Ranije danas Mihajlović je zajedno sa Mirovićem i Sultanovim obišla Osnovnu školu „Jovan Dučić“ u kojoj je, u okviru humanitarnog rada „RŽD internešenel“, renovirana i savremeno opremljena učionica za informatiku, kao i fiskulturna sala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter