Izvor:
09.01.2017 u 00:45
0

Pronađena još četiri mrtva zatvorenika: Broj žrtava porastao na sto!

U zatvoru u Manausu danas su pronađena četiri mrtva zatvorenika, čime je broj zatvorenika koji su ubijeni u sukobima bandi u zatvorima, u poslednjih nedelju dana porastao na 100, prenosi AP.

Od prošle nedelje najmanje 64 zatvorenika su ubijena u zatvorima u i oko grada Manausa, dok je u zatvoru u susednom gradu Roraimi ubijeno 33 zatvorenika.

Kako se navodi iza eskalacije ubistava stoji svađa dve najveće narko bande koja se ponovo rasplamsala pre šest meseci nakon dve decenije zajedničkog "rada".

Brazilska najmoćnija banda iz Sao Paola PČ razišla se sa bandom RC iz Rio de Žaneira kada su preuzeli trgovinu drogom na jugoistoku Brazila.

Prethodno, dve bande su radile zajedno kako bi osigurale protok droge i oružja preko granica Brazila.

U prvom zatvorskom sukobu prošle nedelje ubijeno je 56 članova PČ-a tako što su zaklani ili su im odrubljene glave, a RC je u tim ubistvima pomagala jedna manja banda.

Pet dana kasnije članoci PČ-a su ubili najmanje 33 člana suparničkih bandi, a javnost je posebno bila zgranuta video snimcima brutalnih ubistava koji su snimani telefonom i pušteni u javnost putem društvenih mreža.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter